Könnyítse meg a HR feladatok elvégzését!

Valódi megoldást keres a HR problémákra?

A HR szakemberekre, illetve a kisebb vállalkozások esetében a cégvezetőre rengeteg elméleti és adminisztrációs feladat hárul, ha rendben akarják tartani a cég működésének alapját jelentő folyamatok munkavállalókra bontott feladat-megosztását.

Nagy figyelmet, felkészültséget, gondosságot és ezzel rengeteg időt igényel ez a munka, hiszen olyan egymásba kapcsolódó témákban kell a szervezetre illeszkedő módszertant és folyamatokat kidolgozni és működtetni, mint pl.:

  • az egyes munkakörök és az ahhoz tartozó feladatok, hatáskörök részletes meghatározása,
  • a munkavégzés módjának leírása,
  • a betanítás folyamatának kidolgozása,
  • a vonatkozó dokumentumok naprakészen tartása, és
  • mindezek folyamatos ellenőrzése.

Ha nehezen tudja a munkájába illeszteni a szükséges, de időigényes elméleti szervező munkát, ha gondot okoznak a HR feladatok, vagy csak szeretne időt és HR munka költséget megtakarítani, válassza a HR Engineering rendszer által nyújtott megoldást!

Bizonytalanok a vezetők és a munkavállalók a feladatokkal kapcsolatban?

A vállalkozások működésének, a projektek végrehajtásának, de végül is a legegyszerűbb tevékenységeknek is az alapja, hogy mindenki tudja, hogy az adott ügyben kinek mi a feladata, felelőssége. A kisebb vállalkozásokban az egyszerű folyamatok végrehajtása során mindenki úgy gondolja, hogy ez világos, nem probléma, ezért nem is szükséges írásban rögzíteni. És ha nincs leírva, akkor nem egyformán értelmezzük, nem egyformán emlékezünk, esetleg elfelejtjük és előkerülnek a tipikus mondatok: „Az nem az én dolgom”.

A cég vezetőjeként, HR felelőseként bizonyára Ön is szembesült már azokkal a nehézségekkel, amelyeket a humán erőforrás menedzsment során meg kell oldania:

  • Nem egyértelmű, hogy milyen munkakörök vannak a vállalkozásban?
  • Nem tudja minden érintett, hogy milyen munkafolyamatok és feladatok tartoznak az egyes munkakörökhöz?
  • Nincs meghatározva, hogy ki milyen kérdésekben dönthet, vagy éppen mely feladatnak ki a végrehajtója?
  • Hogyan lehetne a munkavállalókkal kapcsolatos dokumentumok készítését és aktualizálását egyszerűsíteni, automatizálni?

A növekvő üzlet, a gyarapodó létszám mellett a vezetők gyakran elmaradnak a szervezeti építkezés alapjainak lerakásával. Ha szeretné a kisebb vállalkozásának HR folyamatait gyorsan, költséghatékonyan fejleszteni, ismerje meg a HR Engineering rendszer által biztosított megoldást!

Nagy létszám, nagy szervezet, bonyolult és költséges HR feladatok?

A nagyobb, szervezettebb vállalkozások igyekeznek munkaköri leírásokban szabályozni a feladatokat, felelősségeket, hatásköröket és komoly erőforrásokat megmozgatnak annak érdekében, hogy ezek kellően részletesek, naprakészek legyenek. A probléma a két véglet lehet, azaz vagy bonyolult, adminisztrációigényes és sokba kerül, vagy pontatlan és nem alkalmas arra a célra, amire alkalmazni szeretnénk.

Ha a cég működését megalapozó folyamatok nincsenek naprakészen, pontosan szabályozva, akkor lehetséges, hogy, "a főnök utasítása alapján nekem már nem ez a feladatom", vagy "nincs a munkaköri leírásomban, tehát nem csinálom meg" típusú reakciók érkeznek a munkavállalóktól. Ez a folyamatok hatékonyságát rendkívül rontja. Ha más a valódi feladat, mint a munkaköri leírás, akkor a felelősség hiánya miatt a viták munkaügyi bíróságon végződnek és akár munkaügyi bírság is származhat belőle.

Mindezt tetézi, hogy sajnos napi szinten szembesülhet a HR szakemberek hiányával, és a megnövekedett adminisztrációs terhekkel, melyeket olyan kollégáknak kell kezelnie, akik hiányában vannak a szükséges HR ismereteknek.

"A munkaórák nyilvántartása és a szabadságok kezelése már szoftverben történik, de még mindig rengeteg dolgot Excelben készítünk el: az álláshirdetésekre jelentkezőket Excelben értékeljük ki, a munkaköri leírásokra Excel sablont használunk... Pedig ezek automatizálható folyamatok..."

Mi a megoldás?

Ha Ön is szembesült már ezekkel a problémákkal, ha cégvezetőként elege van abból, hogy még a HR kérdésekben is Önnek kell döntenie, akkor nem kell tovább keresnie: a HR Engineering online rendszere mérnöki választ ad a HR feladatokra!

A böngészőn keresztül elérhető alkalmazás segítségével gyorsan és hatékonyan állíthatja össze a vállalkozásának megfelelő hatásköri mátrixot, amely magában foglalja az egyes munkaköröket, az elvégzendő feladatokat és a hatásköröket. A hatásköri mátrix és a munkavállalók rögzített vagy beimportált adatai alapján a munkaköri leírások pár kattintással generálhatóak, és mindig naprakészen tarthatóak az összes munkavállaló számára. Az elkészült dokumentumokat egyedileg vagy tömegesen is letöltheti, majd aláírathatja, kézbesítheti az érintetteknek.

A HR Engineering segítségével

költségmegtakarítást érhet el, mivel csökkenek a ráfordított HR munkaórák és az adminisztrációs költségek

csökken a fluktuáció a HR területen, mert könnyen alkalmazható, valódi segítséget nyújtó szoftvert ad a kollégák kezébe

javul a munkafegyelem, hiszen mindenki pontosan tudja, mi a dolga

kizárhatóak a munkakörök definiálásának hiányából származó munkaügyi vitás helyzetek, büntetések

hamarosan elérhető lesz a teljesen papírmentes folyamat


Hogyan működik a HR Engineering?

Sokéves HR szakmai tapasztalatunk alapján olyan módszertant állítottunk össze és öntöttük szoftveres formába, amely jelentősen megkönnyíti a munkaköri feladatokkal, munkakörökkel, munkaköri leírás készítéssel foglalkozók munkáját.

A HR Engineering szoftverben rögzítve vannak a leggyakrabban használt munkakörök, az ezekhez tartozó feladatok, és a leggyakoribb hatáskörök. Ezek felhasználásával könnyen összeállítható a szervezetre jellemző hatásköri mátrix. Természetesen arra is van lehetőség, hogy minden alapadatot Ön rögzítsen, de akár egy már elkészített szakterületi mátrix sablonból is kiindulhat.

Amint a hatásköri mátrix rendelkezésre áll, már csak a munkavállalók adataira van szükség ahhoz, hogy pár kattintással elkészüljenek a munkaköri leírások az összes munkavállaló számára. A munkavállalók adatai egyenként is rögzíthetőek, de akár be is importálhatók a HR Engineering rendszerbe.

Ha bizonyos munkaköröket külső szolgáltatótól vesz igénybe (tipikusan ilyen lehet pl. a könyvelő, jogi tanácsadó, stb.), akkor a HR Engineering alkalmazás számukra feladatlistát generál, amely akár a szerződés részét is képezheti - rögzítve és egyértelművé téve a tőlük elvárt, teljesítendő feladatokat.

Minek bonyolítani?

Tegye egyszerűvé

A HR Engineering olyan online megoldást kínál, amellyel a HR feladatok lényegesen könnyebbé és tervezhetőbbé válnak. Az adatok első feltöltése, és az első hatásköri mátrix összeállítása után a munkaköri leírások, feladatleírások, átmeneti rendelkezések naprakészen tarthatóak, és villámgyorsan módosíthatóak.

Válassza a mérnöki megoldást a HR-es problémákra!

A szoftverről mondták

Az előzetes egyeztetések során saját magunk számára is kiderültek a hiányosságaink a munka-folyamatainkban, amelyeket így orvosolni tudtunk.

A HR Engineering egy nagyon hatékony rendszer, amely azon túl, hogy egyértelművé teszi a feladatokat minden munkatárs számára, segít abban is, hogy a generált munkaköri leírásokkal a cégek tökéletesen megfeleljenek a munkajogi követelményeknek és alapot teremtsenek a munkatársak teljesítményének, munkájának értékeléséhez.

Hogyan működik a gyakorlatban?

A HR Engineering folyamat

Csak kövesse a HR Engineering dashboard iránymutatásait, majd dőljön hátra, és élvezze, hogy az alkalmazás dolgozik Ön helyett!

01

Munkakörök meghatározása

Rögzítse saját igényei szerint, vagy használja a szakterületi mátrix sablont.

02

Munkaköri feladatok összegyűjtése

Készítsen saját listát, vagy használja a szakterületi mátrix sablont.

03

Hatáskörök hozzárendelése

Adja meg a hatásköröket a mátrix metszéspontjaiban.

04

Munkavállalók adatainak a rögzítése

Importálja be, vagy rögzítse egyesével a dolgozók adatait.

05

Munkaköri leírások generálása

Hagyja jóvá a mátrixot, és generálja automatkusan a munkaköri leírásokat.